The Loom


These designs for a livingwall for a venue in Nottingham were completed to help create a unique atmosphere for the courtyard area to the rear of the restaurant. The greenwalls were designed to be low maintenance, and improve the air quality and atmosphere. We worked with the client to work up concept designs into detailed design.

Vertical Garden Livingwall Green wall Nottingham
The venue used to house a loom, which used punch-cards to weave patterns. We used this as inspiration for some of our designs.
Vertical Garden Livingwall Green wall Nottingham
We developed concept designs and visualisations for the livingwalls.
Vertical Garden Livingwall Green wall Nottingham
Our visualisations helped the client understand the greenwalls and the impact they would have on atmosphere.
Vertical Garden Livingwall Green wall Nottingham
The client of this venue in Nottingham also had ideas for a water feature integrated within the vertical gardens.
Vertical Garden Livingwall Green wall Nottingham
Our visualisations for living green walls in the outdoor courtyard of this venue.
Vertical Garden Livingwall Green wall Nottingham
We developed visuals and designs for the whole outdoor space, including green walls and traditional planting into the outdoor courtyard garden.